Jumaat, 19 September 2014

Isu K-Pop

Assalamualaikum .
Annyeonghaseyo .

Ceh bajet greeting korea puih . So , aku baru lepas argue pasal kpop ni . We tweeted somethings about kpop and then out of the blue someone came out with 'apa budak budak ni korea tak habis habis . I hate' . Aku bukannye nak ungkit benda yang dah lepas since aku berpegang pada bygones be bygones . Ahaks poyo jahh . Tapi aku nak cakap somethinglah since orang selalu bangkitkan isu ni so telinga aku cam dah bernanah ah dengar .

Semua orang ada minat tersendiri . Aku minat kpop , so what ? Kau pun ada minat something ke someone kan like ariana grande or chrissy costanza or bruno mars or who/whatsoever . So dont botherlah . Orang hormat minat kau , apa alasan kau untuk tak hormat minat orang lain ? Aku minat kpop tapi its not like 24/7 aku tweet aku spazz pasal kpop dow . Aku bukan minat kpop je . Banyak lagi benda aku minat . Aku fleksibel dow . Kau nak borak dengan aku pasal drama melayu ke novel melayu ke one direction ke justin bieber ke aku boleh je . Even nasyid pun aku minat . Selalu je kitorang buat konsert amal nyanyi lagu nasyid dalam dorm . See ? Its not like aku 24 jam kpop macam aku cakap tadi . Sekpop kpop aku , aku takkan panggil diorang oppa . Euw pleaselah im not getting down my pride okay ? Just minat minat camtu , tengok drama then dengar lagu lepastu throw compliments like 'omg sehun is so handsome' or 'kim hyun joong is really a d-d-g' . Takkan tu pun salah kot . Kau macam tak pernah tengok drama or dengar lagu or throw compliments . Tak kesahlah kan melayu ke english ke thailand ke yang penting kau minat . Again , sekpop kpop aku , aku takdelah sampai nak diorang jadi boyfriend or suami ke hape kan ? Aku sedarlah diri aku ni dow . Tak semua orang minat kpop on the same level . Ade yang minat gila gila sampai jadi sasaeng . Teruk sangat tu . And , i have none of their merchandise . So what ? Kau still nak kata yang aku ni tak habis habis korea ? Oh one more kau kata tak minat korea tapi kau tengok runningman , kau addict runningman ? Lol , kau fikir diorang tu hindustan ke hape ? Diorang tu still korea lah kamu . Adui .

'Kau ni asyik tweet korea je .'
Just a few minutes before aku tweet jb .

'Kau ni fanatik sangat sampai taruk dp korea pehal ?'
A few months ago aku taruk gambar januzaj .
A few weeks ago aku taruk gambar duit .
A few days ago aku taruk gambar aku .

Lastly , tolonglah hormat orang lain punya minat sebagaimana orang lain hormat minat kau . Unlesslah kalau orang tu tak hormat , kau bolehlah argue dengan dia . Deal , k ? So please no more argue over one's interest . I just ... hate it . Well then , wassalam .

p/s , jangan baca entri secara beremosi . Just relax , and stay cool xoxo .

Tiada ulasan: