Rabu, 26 Oktober 2011

Cara-cara menge'hack' .

Helo-Malaya !

Mesti korang fikir aku ni budak jahat kan ? Yelah ... Kerja hack-hack ni budak-budak jahat je yang selalu buat . Aku takdelah sejahat mana pun . Sebenarnya , ni bukanlah jenis hack yang korang biasa dengar . Ini lebih kurang macam permainan kod javascript . Aku pun pernah cuba dekat Makmal Komputer di sekolahku .

Tapi , aku tak boleh tunjuk sample sebab aku guna Google Chrome . Kod ni menjadi bila korang guna Mozilla Firefox je . Sample yang aku pernah buat ada dekat desktop di makmal komputer sekolah . Best gak main benda ni . Tapi , ianya takkan kekallah . Kalau nak tunjuk dekat member / orang lain , korang kena buat printscreen lepastu post dekat facebook atau blog korang . Okay-okay ! Selamat mencuba ! Oops ! Sebelum tu , aku nak bagi kod-nya dulu . Okay ! Jangan lupa , pastekan dekat ruangan browser kamu . Padam link sebelum tu , and paste yang baru ni . Then , hightlightkan . Lepastu , tekan Enter . Senang , bukan ?


javascript: document.body.contentEditable ='true'; document.designMode='on'; void 0
notakorodorwa : polis takkan saman korang kalau buat benda ni . Don't worry , be happy , bebeh ! 
Penat mulut terkumat-kamit menyebut sehingga jemariku lebam menaip . Aku chow dululah beb ! Adios !

2 ulasan:

Mas Izzati berkata...

nak paste dekat mana code tu ?

Izzah's Classimodo berkata...

ops ! lupa . paste dekat ruangan browser kamu